Írta: Super User
Találat: 1317

 Tárgyi feltételek, helyzetelemzés

 Épületek, udvarok

 Az elmúlt évek beruházásaival az épület komfortja, esztétikai megjelenése növekedett. Az épület adottságait figyelembe véve kiváló lehetőséget nyertünk közösségi tér szempontjából a tornaszoba kialakításával. Funkcióját tekintve tornaszoba, de számos alkalommal sikerült a korábbihoz képest megfelelő teret nyerni programokhoz, műsorokhoz.

 Az udvaron sok a zöld felület, a kerékpártárolás még nem megoldott, de a folyamatosan bővülő lehetőségek, pl. műfüves-pálya, kinti vizesblokk egyenlőre még fontosabb feladatok voltak. A játszóudvar még mindig tanulóink által nagyon kedvelt kikapcsolódási lehetőség. Év közben voltak kisebb épületjavítások is.  A sportpálya felülete megfelelő, a távolugróhely egyben homokozó is, melyben tanulóink nagy örömmel építenek homokvárakat. Az elmúlt télen már vegyes tüzelésű kazánokkal fűtöttünk, amelyek nem csak gazdaságosabbak voltak, hanem sokkal melegebb is volt a tantermekben. 

 

Informatikai terem

Az informatika terem felszereltsége a 2011-2012-es tanév megkezdésére megújult, 14 asztali számítógép funkcionál. Ez a szám már nagyon jó az optimális munkához. A tanulói laptopok kiegészítik az informatika terem lehetőségeit akár a szaktanterembe áttelepítve, akár azzal, hogy az adott tantermekben jelen vannak. Az elmúlt tanévben is magas szinten biztosítva volt az internet elérés és tovább növekedhetett a digitális eszközök száma (csak két tanteremben nincs digitális tábla).

 

 

Szertárak, taneszközök

Az intézményben külön helyiség szertárként nem funkcionál. A taneszközök elhelyezésére beépített szekrény (fizika, biológia) szolgál, valamint a kialakított kis  helyiségben a sportszerek egy része, a térképek, tablók, játékok kaptak helyet.

 

A taneszközök meglétét megfelelőnek ítélhetjük, az IKT eszközök mindennapos használatára a tanév megkezdésére a feltételek adottak voltak. Számtalan digitális tananyag áll rendelkezésre, a hagyományos eszközök, tablók, térképek, kísérleti kellékek, és makettek is a mindennapi munka eszközei. A felszereltség színvonala az eredményes fenntartói pályázatoknak köszönhető, természetesen az előző fenntartót is beleértve.

 

 Gazdasági- és pénzügyi helyzetelemzés

A Zsadányi Református Általános Iskolának 2012/2013. tanévben a működés zavartalanságát veszélyeztető pénzügyi nehézségei nem voltak.

  

2013. 09.01-én intézményünk végrehajtotta a kormány által előírt bérrendezést, amely a pedagógus életpályamodell bevezetését, a pedagógusok anyagi megbecsülését eredményezi. Október elején minden pedagógus, a már munkáját elismerő, érdeme fizetést vihetett haza.