Zsadány Község Honlapja

Látogasson el hozzánk máskor is!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

MAGYAR FALU PROGRAM - Belterületi út felújítása Zsadányban

E-mail Nyomtatás PDF

MAGYAR FALU PROGRAM - Belterületi út felújítása Zsadányban

Projekt megnevezése:                                  Belterületi út felújítása Zsadányban

Projekt támogatási összege:                       5 254 757 Ft

Projekt megvalósításának tervezett befejezése:   2021. november 30.

Támogatott intézmény megnevezése:        ZSADÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Zsadány Község Önkormányzata támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében meghirdetett MFP-ÖTU/2020 számú, Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás – 2020 című alprogramra benyújtott pályázatával. A Dózsa György utca burkolatának felújítása valósulna meg a projektből, 212 m hosszúságban, 3 m szélességben.

Zsadány Község Önkormányzata az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásra kiírt pályázati kiírásra pályázatot nyújtott be a Dózsa György utca burkolatának teljes felújítására. Ezen pályázathoz kapcsolódóan műszaki tartalom csökkentést kezdeményeztünk, mivel időközben olyan mértékben változtak az árak, hogy a 913 m-ből csak 701 m hosszú szakaszon tudtuk a támogatásból felújítani a burkolatot.

A fennmaradó 212 m hosszú, 3 m széles aszfalt burkolatot jelen projektből szeretnénk felújítani, így a Dózsa György utca teljes szakasza megújulna. Az útalap még megfelelő minőségű, azonban a kopóréteg jelentős mértékben megrongálódott, repedezett.

A gyűjtőút jelentősen csökkenti a főút terhelését, továbbá akadály esetén elkerülő útként is funkcionálhat. A beruházással jelentősen megnöveljük az útburkolat élettartamát, használhatóságának idejét, ezzel is biztosítva a lakosság számára a biztonságos közlekedést feltételeit.

A projekt tervezett fizikai befejezése 2022. március 31.