Zsadány Község Honlapja

Látogasson el hozzánk máskor is!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

MAGYAR FALU PROGRAM - Urnafal építése Zsadányban

E-mail Nyomtatás PDF

MAGYAR FALU PROGRAM - Urnafal építése Zsadányban

Projekt megnevezése:                                  Urnafal építése Zsadányban

Projekt támogatási összege:                       4 999 997 Ft

Projekt megvalósításának tervezett befejezése:   2022. március 31.

Támogatott intézmény megnevezése:        ZSADÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Zsadány Község Önkormányzata támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében meghirdetett MFP-FVT/2020 számú, Temetői infrastruktúra fejlesztése - 2020 című alprogramra benyújtott pályázatával. A Zsadány, Béke utca 337 hrsz. alatt található Temető fejlesztése valósulna meg a projektből.

Zsadányi Temető környezete rendezettnek mondható, a Ravatalozó épületén kisebb felújítást végeztünk néhány éve, saját erőből.

Mivel változtak a temetkezési szokások, a lakosság részéről évek óta több jelzés érkezik, hogy igény lenne urnafal kialakítására, azonban ezt saját erőből nem tudja az önkormányzat megépíteni. Jelenleg nem tudunk ilyen temetkezési lehetőséget biztosítani a lakosságnak.

A projekt keretein belül szeretnénk egy 40 férőhelyes urnafalat építeni és az urnafal kialakításával egy időben a környezete is rendezésre kerülne, 18 m2 területen térkő burkolatot alakítunk ki, illetve az urnafal megközelítését a Ravatalozó épületétől 10 m hosszú, 2 m széles járda építésével biztosítanánk, szintén térkő burkolattal.

A meglévő kerítés egy része megrongálódott, rossz állapotú, így 160 m szakaszon ennek cseréjét, felújítását tervezzük.

Az urnafal építésével már az urnás temetés is megoldottá válna a településen, bővülne az igénybe vehető szolgáltatások száma.

A projekt tervezett fizikai befejezése 2022. március 31.