Zsadány Község Honlapja

Látogasson el hozzánk máskor is!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

TÁMOP-6.1.2.A-14/2

E-mail Nyomtatás PDF

 

2015.08.28

SAJTÓKÖZLEMÉNY


MOZGÁSPROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA A ZSADÁNYI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Zsadányi Református Általános Iskola azzal a céllal pályázott a ’TÁMOP-6.1.2.A-14/2 Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolában, többcélú intézményekben valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával’ című konstrukcióban, hogy az iskola, tanulói részére olyan az életkornak megfelelő energiaegyensúlyt szolgáló testmozgás programokat valamint életmód programokat valósítsanak meg amelyek hozzájárulnak a diákok egészséges testi és lelki fejlődéséhez.  A pályázat keretében iskolánk  8,39 millió forint Európai Uniós támogatást nyert el.

Elsődleges célunk olyan összetett eszközrendszerű intézményi egészségfejlesztési programok megvalósítása az általános iskolai tanulók részvételével, melyeknek fő pillérét az életkornak megfelelő energiaegyensúlyt szolgáló testmozgás és életmód programok jelentik. Iskolánkban komplex intézményi mozgásprogramokat és egészségfejlesztési alprogramokat valósítottunk meg. Test- és szájhigiéniai foglalkozást, sérülés megelőzési programokat szerveztünk, egészséges ételekkel, illetve azok elkészítésével ismertettük meg a gyerekeket. Egészségfejlesztési témákkal foglalkoztunk, kisfilmet, rajzokat, plakátokat hoztunk létre. Úszásoktatást, egészségnapot, képességfejlesztést szerveztünk tanulóinknak.
A program célja az egészséges életmódot támogató életmódtényezőket befolyásoló pozitív közösségi minták terjesztése volt.
A 8,39 millió forint európai uniós támogatás iskolánk számára kiemelkedő jelentőségű volt, hiszen tanulóink részére olyan programokat tudtunk biztosítani, amely hozzájárul az egészséges testi és lelki fejlődéséhez. Továbbá pedagógusaink pedagógus-továbbképzésen vettek részt, ezzel is biztosítva a program hosszútávú fenntartását.

A projektről bővebb információt a http://zsadany.hu/reformatusiskola és

http://zsadany.hu/reformatusiskola/index.php/palyazatok oldalon olvashatnak.

További információ kérhető
Eszenyiné Fábián Ildikó, igazgató
Elérhetőség: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


 

eu logo

EFOP-1.5.3-16-2017-00018

efop-1.5.3-16-2017-00018

esza logo

 

 

 

 
"Zsadány Község Önkormányzatát a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja"