Zsadány Község Honlapja

Látogasson el hozzánk máskor is!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Gyerekház záró konferencia

E-mail Nyomtatás PDFbk

esza

Zsadány, Biztos Kezdet „Reménysziget” Gyerekház

Záró Konferencia

 

2012. május 24-én, Zsadányban került sor a Zsadányi Biztos Kezdet Reménysziget Gyerekházat megvalósító projektzáró konferenciára. A rendezvény célja a Biztos Kezdet Gyerekházban eltelt 32 hónap elemzése, értékelése volt. Meghívott vendégeink között szerepeltek elnökségünk tagjai, szakmai partnereink, mentorunk és kora gyerekkori szakértőnk, valamint olyan szolgáltatók, akikkel Gyerekházunk kapcsolatban áll.
Elsőként a kiscsoportosok verses zenés előadásukkal köszöntötték a vendégeket.

Majd Eszenyiné Fábián Ildikó projektmenedzser beszélt a Biztos Kezdet munka nehézségeiről.

Dudás Árpád polgármester a Gyerekház fenntarthatóságáról, az önkormányzat szerepéről beszélt.

Németh Nóra gyerekház vezető a gyerekekre irányuló szolgáltatásokat mutatta be egészen a kezdetektől a jelen állapot jól bevált gyakorlatáig, valamint a helyi közösségbe való beilleszkedést és a szakmák közötti együttműködést vázolta fel.
A rendezvényen Szomor Éva a TÁMOP-5.2.1 kiemelt projekt tanácsadója tartott előadást.

Zélityné Vas Andrea a Biztos Kezdet”Reménysziget Gyerekház mentora számolt be munkájáról; a gyerekházban betöltött szerepéről.

Rádné Németh Edit szülőként mesélt az óvodába való beszoktatásról, milyen nagy könnyebbséget jelentett gyermeke számára a gyerekházba járás az óvodába való beilleszkedése során.

Majd szakmai partnereink hozzászólásai tették színesebbé, értékesebbé a napot, majd a meghívott szülők is elmondták a véleményüket a Gyerekházban folyó munkáról.
A program svédasztalos étkezés közben zajló gondolatébresztő beszélgetéssel zárult. A szakmai vezető megköszönte mindenkinek a munkáját és együttműködését, majd reményét fejezte ki, hogy az eddig kialakított jó munkakapcsolat továbbra is ilyen jó gyümölcsöző marad.Zsadány, Biztos Kezdet „Reménysziget” Gyerekház

2012. május 25.

 


 

Képek a záró konferenciáról