Zsadány Község Honlapja

Látogasson el hozzánk máskor is!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Kultúra


Kultúra

E-mail Nyomtatás PDF

Művelődési Ház és Könyvtár


Cím: 5537, Zsadány, Béke út. 88.

Telefon: 66/497-362

 

Az intézmény épülete ebben a formában 1965-ben lett átalakítva.

2007. július. 1. óta Zsadányi Általános Művelődési Központ, Művelődési Háza néven működik.

Az épület rendelkezik egy színpaddal ellátott mozi teremmel, amely 250 fő befogadására alkalmas. Ezen kívül van egy nagyterem és egy kisterem, amely bárki számára bérbe vehető a Képviselő-testület által meghatározott bérleti díjért. Így évente több vállalkozó is megfordul az intézményünkben.

A Művelődési Ház a hét minden napján jó programokkal, változatos rendezvényekkel várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyó zsadányi és a környező települések lakóit.

Hetente egy alkalommal, igény szerint többször is sportolási lehetőséget biztosítunk a Művelődési Házban a zsadányi fiataloknak és időseknek. A pingpong és a lábtenisz jó kikapcsolódást jelent a hideg hónapokban.

Mivel az Általános Iskolánk nem rendelkezik tornateremmel, így a téli napokon a testnevelési órákat is a Művelődési Ház nagytermében tartják.

Vannak évente visszatérő, hagyományos rendezvényeink. Ilyenek az iskolai, óvodai rendezvények, mint az anyák napja, az iskolai-, óvodai ballagás, a télapó-, és a fenyőünnep.

Minden év júliusában tartjuk a „Zsadányi Kézműves tábort”, ahol egy héten keresztül az érdeklődők a népművészet több ágába, így a fazekasság, fafaragás, bőrművesség, termésbábok, textilmunkák készítésébe nyernek betekintést.

Eddig 3 alkalommal rendeztünk KI-MIT-TUD versenyt intézményünkben, ahol több település lakosai mutatták be versenyszámaikat a zsűri és a nézőközönség nagy megelégedésére. Igény szerint Farsangi, Húsvéti, Pünkösdi, Szüreti, Szilveszteri Bálakat rendezünk a településünk lakosainak szórakoztatására.

Helyet biztosítunk az egyéb rendezvényekre is, mint például véradás, tüdő- és más szűrőállomásoknak, illetve kihelyezett oktatások tartására, gyerek diszkók rendezésére.

2000. augusztus 20-án a Zsadány, Dózsa Gy. u. 64. szám alatti régi típusú, közel 100 éves kisházat az Önkormányzat felújította, és Tájházat alakítottak ki belőle.

A Tájház berendezési tárgyai, a régi parasztbútorok, a hozzá való régi kézimunkák a zsadányi népművészet remekei. A Tájházban kiállított kézműves és földműves eszközökön keresztül az érdeklődő betekintést nyerhet az egykori zsadányiak mindennapi küzdelmes életébe.

A Tájház munkaidőben bármikor, egyéb esetben előre egyeztetés után megtekinthető melynek igényét a Művelődési Házban kérjük jelezni. A bemutatást Művelődési Ház dolgozói végzik.

A Tájházról és Zsadány életéről készült DVD a Művelődési Házban megvásárolható.

A Zsadányi Nyugdíjasok Egyesület is minden rendezvényét intézményünkben tartja.

Rendezvényeink nyitottak, amelyekre várjuk az érdeklődőket kor, nem és hovatartozástól függetlenül!

Kiadványok Zsadányról

A könyvek, CD-k megrendelhetők, megvásárolhatók:

Polgármesteri Hivatal 5537 Zsadány,

Béke út 82. Telefon: 66/497-300

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.