Zsadány Község Honlapja

Látogasson el hozzánk máskor is!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Iskola

E-mail Nyomtatás PDF


Iskola

Az iskola igazgatója 1994-ig Göndöcs Péter volt, aki akkor nyugdíjba vonult. Lelkiismeretes, nagy szakmai hozzáértés, aktív közéleti tevékenység jellemzi több mint harminc éves helybeli tevékenységét. Egységbe fogta a Tantestületet, tudott fegyelmet tartani, jó közösséget épített ki, többségében szaktanárokat tudott alkalmazni, rangja volt pedagógusnak lenni.

1994-től Komádiból Nemes Jánosné, majd 1998-tól Eszenyiné Fábián Ildikó lett az igazgató, aki a mai napig vezeti az iskolát, emellett az Általános Művelődési Központ intézményvezetője is. Vezetői munkája alatt az iskola XXI. század iskolái PHARE projektben egy új számítástechnikai tantermet és egy szép felújított vizesblokkot kapott.

A DAOP-4.2.1/2F-2f-2009-0020 projekt keretében a „Légy méltó a tudáshoz”- Zsadány község népességfenntartó erejének erősítése az Óvoda és Általános Iskola fejlesztésével pályázattal a következők kerülnek megvalósításra:

Iskola:

- régi épületrész tetőszerkezet-csere

- új bejáratok, új nyílászárók

- 4 tanterem új bútorzata

- egy modern komplett nyelvi labor

- az aula és a folyosó burkolat cseréje

- új kerítés

- játszótér

- sport udvar

- pihenő tér

- mozgáskorlátozott vizesblokk kialakítása

Pályázat értéke: 105.273.825 Ft

Önerő %-ban: 5 %

Vállalt Önerő Forintban: 5.263.691 Ft

Igényelt támogatás Forintban: 100.010.134 Ft

Elnyert támogatás Forintban: 100.010.134 Ft

A kivitelező 2010.augusztus 30.-án befejezte a munkálatokat az Általános Iskolában.

A projekt befejezési határideje előreláthatólag 2010. december. 31.

A TÁMOP 3.1.4. pályázat- kompetencia alapú oktatás bevezetése, ami közel 22 millió forint értékben biztosítja ezen oktatáshoz szükséges eszközöket és a pedagógusok továbbképzését, tanulási lehetőségét.

TIOP – ezen az eszközpályázaton modern számítástechnikai és információs eszközöket nyertünk 21 millió értékben.

 

Integrációs és képességkibontakoztatásra nyertünk:

- múzeumlátogatásra /Sárospatak/

- erdei iskolára

 

A tanítás egy helyen történik, új és felújításra szoruló ingatlanokban. A tárgyi felszerelések korszerűsítésére, pótlására jelentős anyagi áldozatot hozott a Képviselő- testület, illetve az igazgatók számtalan pályázattal próbáltak anyagiakat előteremteni.

1998-ban vette kezdetét a központi épületnél a terembővítési munka, melynek révén 5 tanteremmel növekedik az iskola és így 2000-től egy helyre koncentrálódik az oktatás. Nagy szükség lenne még egy tornateremre, amely a tanulók testnevelés óráit könnyítené, ezzel is kiemelve mennyire fontos a mindennapi testnevelés.